Фентанилът е новата дрога на Европа. Фентанилът е новата синтетична дрога,

...
Фентанилът е новата дрога на Европа. Фентанилът е новата синтетична дрога,
Коментари Харесай

Елена Йончева: Фентанилът е новата дрога на Европа, 2 грама могат да убият човек

Фентанилът е новата дрога на Европа. Фентанилът е новата синтетична дрога, която е 40 пъти по-силна, в сравнение с елементарните опиати - 2.4 грама от тази дрога може да убие човек. Това съобщи евродепутатът от Партията на европейските социалисти (ПЕС) Елена Йончева по време на представянето на Международния институт за сигурност и съдействие (МИСС) в столичен хотел.

Председател на МИСС е водачът на АБВ и част от коалиция " Левицата " Румен Петков, а останалите присъстващи бяха Горан Йомов, някогашен зам.-министър на Министерство на вътрешните работи, Васка Пенкова, член на общото заседание и част от УС на МИСС, Драгутин Мате, член на Управителния съвет на МИСС и министър на вътрешните работи на Словения 2004 - 2008 година, адв. Любомир Михайловски, член на Консултативния съвет на МИСС и министър на вътрешните работи на Македония 2004 - 2006 година

Йончева уточни, че това, което се цели да се направи е да има европейски офицери и специалисти, които да са на пристанищата в Мексико и Коста Рика, както и да ревизират корабите, които пристигат от Китай за съществуването на фентанил. По-голямото разпространяване на фентанил в Европа ще бъде мъчително за обществото, предизвести тя.

Елена Йончева регистрира още, че 95% от производството на хероин е кратко в Афганистан след идването на талибаните там. В Мианмар, Лаос и Тайланд обаче производството на опиат се уголемява. Другият огромен проблем, който поражда е, че бедността се усилва доста внезапно, уточни тя. След идването на талибаните 600 000 души са напуснали Афганистан първо към Пакистан.

Унищожаването на опиумните плантации не е толкоз добра вест, тъй като остава в района на Афганистан, само че се реалокира на други поля, а с това се усилва бедността и разпространяването на незаконните мигранти към България, предизвести Йончева.

Тя добави, че пътят на дрогата, е пътят на бежанците. По-голямото съдействие сред страните ще даде опция да се понижат вредите, които България понася от незаконната миграция. Европейският парламент работи по новия пакт за миграция - няколко законодателни пакета, от които страната ни може да има изгода за бежанците за контрола на границите, контролът на документи, изясни Йончева.

По време на форума Румен Петков съобщи, че Европа бяга от 3 въпроса - произходът на средствата, с които се подсигурява производството на синтетични опиати, дистрибуторската мрежа и предварителната защита. Мълчаливото единодушие ще докара до трагично развиване на обществото в Европа, които няма да можем да предотвратим. В България 27% от учениците сред 9 и 12 клас са употребили опиати най-малко един път, уточни Петков.

Драгутин Мате, член на Управителния съвет на МИСС и някогашен министър на вътрешните работи на Словения в интервала 2004 - 2008 година уточни, че за предходната година са задържани над 15 000 трафиканти. Някои от тях употребяват насилствени оръжия, а на някои граници употребяват автомати и револвери, като да вземем за пример на сръбската и хърватската граница. Организираната престъпност и терористични организации имат голям брой бланкетни празни паспорти, открити в Сирия, посочи Мате.

Д-р Ели Кармон, старши откривател в Международния институт за битка с тероризма в Херцлия, Израел, член на Оценка за съвместимост на МИСС пък разяснява в резюме войната в Израел. Основният триумф на " Хамас " е изграждането на големи мрежи от подземни тунели в размер на 500 км. Има под земята град под цялата Ивицата Газа, в това число градове, които са доста съвременни, а тези тунели са правени както китайските машини създали метрото в Израел.

Големият проблем е районната война, тъй като " Хамас " получава поддръжка от Хизбула, посочи Кармон. Залогът е проектът на администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън за създаване на нов път през Индия, Саудитска Арабия, Йордания, Израел и Западна Европа. Това е опасност за китайския план на Си Дзинпин за по този начин наречения път на коприната, разяснява още Кармон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР